Kaksi virhettä syömisen suhteen


Warning: Undefined array key "sfsi_plus_mastodonIcon_order" in /home/kaisuwin/public_html/prabhupada.fi/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/sfsi_widget.php on line 1806

Warning: Undefined array key "sfsi_plus_riaIcon_order" in /home/kaisuwin/public_html/prabhupada.fi/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/sfsi_widget.php on line 1807

Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inhaIcon_order" in /home/kaisuwin/public_html/prabhupada.fi/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/sfsi_widget.php on line 1808

Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inha_display" in /home/kaisuwin/public_html/prabhupada.fi/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/sfsi_widget.php on line 1899

Kurma Dasa: Vaikka alunperin he seurasivatkin yksinkertaista ruokavaliota, oli Sydneyn temppelin kokeille tullut nyt tavaksi valmistaa uusia ja jännittäviä ruokalajeja. Normaalin riisin ja daalin lisäksi naiset leipoivat sämpylöitä, monenlaisia vihannesruokia ja isoja keksejä joissa oli paksu makea kuorrutus. Mutta kaikista mullistavin uudistus oli nk. brahmacari uhraus.

Syystä tai toisesta bhaktat eivät jaksaneet odottaa syömättä iltamaitoon asti, joten noin kuuden maissa valmistettiin valtava kattilallinen kuumaa, makeaa, rasvaista halvaa.

Bhaktat – erityisesti miehet – täyttivät kulhonsa joskus useaankin otteeseen, ja monesti päätyivätkin nukkumaan läpi iltaohjelmien, joskus suoraan prasada-huoneen lattialla.

Prabhupada kerran antoi maalaisjärkisen elämänohjeen: ”Syömisen suhteen voi tehdä kaksi virhettä. Joko syödä liikaa, tai liian vähän. Jos on pakko tehdä virhe, niin on parempi syödä liian vähän.”

Krishna-prasada, eli Krishnalle tarjotun ruuan rippeet ovat puhdistavia, siitä ei ole epäilystäkään. Mutta Prabhupada antoi varoituksen sanan; jos syöt prasadaa vain sen herkullisen maun vuoksi, ja liikaa, niin olet langennut tyydyttämään kieltäsi. Ja tämä puolestaan voisi johtaa hankalampiin vaikeuksiin.

Kun Srila Prabhupada kuuli näistä uusista kehityksistä, hän ei ollut järin vaikuttunut. Hän sanoi, että tällainen ruokavalio on liian yltäkylläinen.

”Bhaktojen ei pitäisi syödä näin runsaita ruokalajeja. Vain yksinkertaisia ruokia, kuten riisiä, daalia, chapateja ja vähän subjia [vihannesruokia].”

Bhaktat olivat kiintyneitä juuri löytämäänsä aistivapautukseen, mutta koska ohje oli tullut suoraan Srila Prabhupadalta, he kuuliaisesti mukautuivat kulinaristiseen katkoon.

Kirjasta: The Great Transcendental Adventure

Lue myös: ”En ole jänis.”

Jaa artikkeli: