Tasa-arvo ja ihmisoikeudet


Warning: Undefined array key "sfsi_plus_mastodonIcon_order" in /home/kaisuwin/public_html/prabhupada.fi/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/sfsi_widget.php on line 1806

Warning: Undefined array key "sfsi_plus_riaIcon_order" in /home/kaisuwin/public_html/prabhupada.fi/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/sfsi_widget.php on line 1807

Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inhaIcon_order" in /home/kaisuwin/public_html/prabhupada.fi/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/sfsi_widget.php on line 1808

Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inha_display" in /home/kaisuwin/public_html/prabhupada.fi/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/sfsi_widget.php on line 1899

”Jos haluat nähdä kaikki samanarvoisina, kohdella heitä samanarvoisesti, on sinun tultava Krishna-tietoisuuden henkiselle tasolle.” Miten syvällinen näkemys!

Prabhupadan spontaaneihin vastaanottoihin lentokentillä ilmestyi usein paljon osanottajia. Kerran Philadelphiassa innostuneet bhaktat toivottivat henkisen opettajansa tervetulleeksi vapautuneesti Hare Krishna-mantraa laulamalla, ja jotkut johtojäsenistä astuivat Prabhupadan eteen asettaakseen hänen kaulalle kukkaseppeleitä.

Myös reportterit tulivat Prabhupadan eteen kameroiden, mikrofonien ja muistivihkojensa kanssa.
Eräs naistoimittaja kysyi, ”On sanottu, että Krishnatietoisuus-liikkettä pidetään seksistisenä ja rasistisena, koska veda-kirjoitukset kieltävät heidän omaavan tietynlaisia taipumuksia. Haluaisin kuulla kuinka kommentoit tähän.”

Prabhupada: ”Annamme kaikille tasa-arvoiset roolit henkisesti.

Aineellisesti toinen mies on palvelija ja toinen isäntä. Kuinka tältä voi välttyä? Luuletko, että jokaisesta tulee isäntä, eikä kukaan ole palvelija? Aineellisesti? Aineellisesti toinen on isä, toinen on poika, toinen on isäntä, toinen on palvelija, toinen on mies, toinen on nainen. Kuinka voimme lopettaa tämän? Mutta henkisesti kaikki ovat samanarvoisia.”

Temppelillä Srila Prabhupada jatkoi aiheesta, ”Jos sanotusti teemme epäreilun jaottelun miehen ja naisen tai mustan ja valkoisen välillä, niin kuinka sitten kaikki yhdessä nautimme olostamme täällä temppelissä?

Koska oikeasti olemme samalla henkisellä tasolla. Me emme sano että sinä olet nainen – et voi tulla oppilaakseni. Tai että koska olet musta, et voi olla oppilaani. Ei, me toivotamme kaikki tervetulleiksi. Joten jotteivat ihmiset ymmärtäisi väärin, voitte näissä tilanteissa sanoa, että jos haluat nähdä kaikki samanarvoisina, kohdella heitä samanarvoisesti, on sinun tultava Krishna-tietoisuuden henkiselle tasolle.

– Philadelphia 11.7.1975, Srila Prabhupada Lilamrta Osa 6

Jaa artikkeli: