Langan ja peiton ero


Warning: Undefined array key "sfsi_plus_mastodonIcon_order" in /home/kaisuwin/public_html/prabhupada.fi/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/sfsi_widget.php on line 1806

Warning: Undefined array key "sfsi_plus_riaIcon_order" in /home/kaisuwin/public_html/prabhupada.fi/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/sfsi_widget.php on line 1807

Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inhaIcon_order" in /home/kaisuwin/public_html/prabhupada.fi/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/sfsi_widget.php on line 1808

Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inha_display" in /home/kaisuwin/public_html/prabhupada.fi/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/sfsi_widget.php on line 1899
Gurudas: Jotkut meistä ensimmäisistä oppilaista olimme onnekkaita saadessamme matkustaa Intiassa Prabhupadan kanssa, ja kerran suuntasimme Amritsariin, Punjabin maakuntaan, osallistuaksemme mittavaan henkisten johtajien kokoontumiseen. Srila Prabhupada puhui, ja myös Giriraja ja minä puhuimme. Iltaisin leirimme oli täynnä, ja minun täytyikin nukkua toisessa leirissä. Oli hyvin kylmää.
Kun valmistauduin käymään maate, persoonaton Mayavadi lähestyi minua kertoen kuinka olemme kaikki Jumala, sillä omaamme samat ominaisuudet kuin Jumala.

Vastustin hänen mielipidettään sanomalla, että kyllä, meillä on samat ominaisuudet kuin Jumalalla, mutta eri mittasuhteessa, ja meillä on Krishnan kanssa suhde, mutta emme muutu Häneksi.

Mies jatkoi omalla radallaan, ”Ei, me olemme yhtä kuin Jumala. Kipinät ja tuli ovat sama asia.”
Vastasin, ”Kuten sanoin, niillä on kyllä samat ominaisuudet, mutta eri määrin. Et voi valmistaa ateriaa pelkällä kipinällä.”
Irroittamalla yhden langan peitostaan mies julisti minulle, ”Näetkö tämän peiton, tämä peitto ja tämä lanka ovat sama asia.”

Caitya Gurun älykkyys astahti sydämeeni ja mieleeni. Oli hyvin kylmää. Nappasin hänen peittonsa ja annoin takaisin vain langanpätkän. Pian hän alkoi tärisemään ja pyysi minua antamaan hänelle hänen peittonsa takaisin. Vastasin, ”Etkö sanonutkin, ettei peitolla ja langalla ole mitään eroa? Jos haluat peittosi takaisin, on sinun tunnustettava, etteivät peitto ja lanka ole samanveroiset ominaisuuksiltaan tai määrältään. Ne eivät ole samanarvoisia.”

Paleleva ja tärisevä mies vastasi, ”Kyllä, nyt ymmärrän näkökantasi.”
Sen jälkeen neuvoin, että saadakseen enemmän selvyyttä asiaan, hän voisi tavata henkisen opettajani A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadan huomenna. Seuraavana päivänä hän tapasi guruni ja muutti elämänkatsomuksensa persoonallisuusfilosofian kannalle.
Jaa artikkeli: