Myötätunnon kyyneleet


Warning: Undefined array key "sfsi_plus_mastodonIcon_order" in /home/kaisuwin/public_html/prabhupada.fi/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/sfsi_widget.php on line 1806

Warning: Undefined array key "sfsi_plus_riaIcon_order" in /home/kaisuwin/public_html/prabhupada.fi/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/sfsi_widget.php on line 1807

Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inhaIcon_order" in /home/kaisuwin/public_html/prabhupada.fi/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/sfsi_widget.php on line 1808

Warning: Undefined array key "sfsi_plus_inha_display" in /home/kaisuwin/public_html/prabhupada.fi/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/sfsi_widget.php on line 1899

Indradyumna Swami: Prabhupada kysyy kuolinvuoteensa ympärille kerääntyneiltä bhaktoilta, ”Miksi te kaikki itkette?”
”Koska olet niin sairas, Srila Prabhupada,” yksi bhaktoista vastasi. ”Olemme peloissasi, että jätät meidät.”

Silloin Prabhupada sanoi yhden kuuluisaksi tulleista lausahduksistaan, ”En koskaan kuole. Elän ikuisesti kirjoissani.” 

Joitain hetkiä kului, ja ainoa ääni oli bhaktojen pehmeä Hare Krishnan chanttaus. Sitten puhuit taas,

“Vanhat ihmiset kuolevat. Se on luonnollista. Kun nuori kuolee, se on virhe, sillä nuorten tulisi elää vanhoiksi asti. Mutta minä olen vanha, joten älkää itkekö.”

”Mutta Srila Prabhupada”, yksi bhaktoista sanoi, ”Me itkemme, koska emme halua elää ilman sinua, ja kun lähdet luotamme, emme tiedä kuinka kommunikoida kanssasi.”

”Kommunikoin kanssanne sydämenne välityksellä, ja tulen luoksenne unissanne.”

Kun kuulin tämän muiston Prabhupadasta, tunsin suurta onnea, sillä toisinaan näen unta hänestä.

Vain muutama yö sitten, erityisen elähdyttävän Hare Krishna – festivaalin jälkeen, unessani Prabhupada kutsui minut huoneeseensa. Kun saavuin sisälle, hän makasi vuoteellaan leväten. Unessa Prabhupada viittoi työpöytänsä suuntaan ja pyysi minua lukemaan ääneen hänelle saapuneet kirjeet.

Pöydällä oli pieni pino kirjeitä oppilailta ympäri maailmaa. Avasin kirjeitä ja aloin lukemaan niitä ääneen. Kirje toisensa jälkeen toistivat Prabhupadan liikkeen menestystä eri maissa. Yksi niistä kiinnitti huomioni.

Bhakta kuvaili ihmisten kärsimystä siinä maassa jossa hän saarnasi, sitä, kuinka heitä kosketti köyhyys, nälkä ja sota.

Kun luin tuon kirjeen Prabhupadalle, kuulin kuinka hän äännähti. Katsoin ylös, ja näin kyyneleiden valuvan alas Prabhupadan poskia.

”Vain Krishna-tietoisuus voi pelastaa heidät”, sanoit pehmeällä rikkoontuneella äänellä. 

Syvä myötätuntosi langenneita sieluja kohtaan kosketti minua, ja aloin myös itse itkemään. Tunsin, että armostasi olit antanut minun jakaa tämän hetken kanssasi. Heräsin, ja ihmetyksekseni kasvoni olivat kyynelistä märät.

Srila Prabhupada, tuo uni oli minulle hyvin merkittävä, sillä se vahvisti ymmärrystäni liikkeesi tärkeydestä.

Se auttoi minua ymmärtämään että myötätuntosi tämän maailman kärsiviä ihmisiä kohtaan on yksi syvimmistä henkisistä tunteistasi.

– Indradyumna Swami

Jaa artikkeli: